Potpisivanje ugovora o provedbi ESF projekta “STEM Centar za djecu i mlade”

Hrvatsko društvo inženjera geotehnike 29. lipnja 2021. godine potpisalo je s Uredom za udruge Vlade RH i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva ugovor o provedbi ESF projekta “STEM Centar za djecu i mlade”. Projekt se provodi kao dio Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda te se financira sredstvima Europske unije u stopostotnom iznosu. Vrijednost projekta je 2.290.750,91 HRK, a provodi se u partnerstvu s Geotehničkim fakultetom u Varaždinu.

Svečanost podjele ugovora održana je u Tehničkom muzeju u Zagrebu, a ugovor je u ime Društva preuzeo Predsjednik Nenad Petrović.

Projekt će trajati do kraja lipnja 2023. godine te će kao dio projektnih aktivnosti na Geotehničkom fakultetu biti uređen i opremljen prostor STEM Centra za djecu i mlade, u kojem će biti uređen i trajni postav geološke zbirke fakuleta. STEM Centar se planira u potpunosti završiti do srpnja sljedeće godine, nakon čega će se organizirati aktivnosti za 450 djece i mladih – od osnovnoškolske do studentske dobi.

HDIG će organizirati još 9 STEM radionica u koje će biti uključeno  350 učenika iz 9 osnovnih škola grada Varaždina i Varaždinske županije, a kroz niz studijskih putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu bit će ostvareno jačanje kapaciteta Hrvatskog društva inženjera geotehnike u provedbi popularizacije STEM-a.